Øyhopping og sykling fra Rørvik, 3 dager

På denne innholdsrike kortferieturen får dere oppleve Kystmuseet Rørvik med Kystkultursenteret Norveg, bryggene, Berggården gamle handelssted, fortellerteateret «Rørvik anno 1909», det nasjonalt fredede fiskeværet Sør-Gjæslingan – i sin tid det største fiskeværet sør for Lofoten -, moderne havbruk på merdkanten samt det gamle handelsstedet Abelvær. Vær forberedt på freske øyhopp med hurtigbåten Foldafjord og MS Sunniva, masse sjøluft, god mat, og spennende kysthistorie.

På denne turen får du oppleve kystbyen Rørvik og de vakre Viknaøyene

Turopplegg og booking

Sesong: Juli
Sted: Rørvik
Antall dager: 3 dager / 2 netter
Startdag: Mandag, onsdag, eller torsdag.
Antall personer: Individuelle og grupper.

Program:

Dag 1: Mandag / onsdag / torsdag
Ankomst Rørvik, mulighet for sykkeltur.
Dag 2: Tirsdag / torsdag / fredag
Båttur til fiskeværet Sør Gjæslingan og besøk på Kystmuseet i Rørvik – Norveg. Mulighet for sykkeltur.
Dag 3: Onsdag / fredag / lørdag
Sykkeltur til Abelvær, og hurtigbåten tilbake til Rørvik (eller til Namsos for hjemreise.)
Hjemreise, eller mulighet for påbygning med flere dager i Rørvik, eller besøk til Leka.
Ta kontakt om du ønsker å skreddersy opplegg.

Pris per person fra kr. 3300,-
Inkludert i prisen er følgende: Sykkel dag 2 og dag 3 (kan legges til på ankomstdag), Overnatting 2 netter på Kysthotellet i Rørvik, Guidet båttur til fiskeværet Sør Gjæslingan, inngang på Kystmuseet Norveg. Turbeskrivelser og kart.

Høydepunkter på turen

Dag 1: Ankomst Rørvik

Dere ankommer kystbyen Rørvik og sjekker inn på hotellet. Aktiviteter denne dagen er litt avhengig av ankomsttidspunkt, men det er mulig både med fine sykkelturer og et besøk på Kystmuseet Rørvik – Norveg. Billett til museet er inkludert i pakken.

Dag 2: Kystmuseet i Rørvik og guidet tur til det fredede fiskeværet Sør Gjæslingan

Det historiske fiskeværet Sør-Gjæslingan ble fredet som kulturmiljø i 2010. Sør-Gjæslingan er en gruppe småøyer ut mot havstykket Folla, 5 mil sørvest for Rørvik. I sin tid var dette et av de største og viktigste fiskeværene sør for Lofoten. Flere tusen fiskere var samlet her i sesongen.

Du skal bli med på en fantastisk båttur i skjærgården på Namdalskysten der du både får oppleve det fredede fiskeværet Sør-Gjæslingan og et besøk til et moderne visningsanlegg for laks. Turen starter i Kystkultursenteret Norveg hvor vår formidler tar deg med inn i vår spennende havbruksutstilling, før MS Sunniva tar deg med til vårt matfiskanlegg for laks. Deretter går turen til det fredede fiskeværet Sør-Gjæslingan.

På ca. fire timer får du et innblikk i hvordan havets ressurser i århundrer har skapt vår identitet og fortsatt danner grunnlaget for regionens hovednæringer og Norges nest største eksportnæring. Den beste plassen å lære om norsk havbruk er ute på merdkanten. I Sør-Gjæslingan får du høre historien om det gamle kystsamfunnet og fortidens levekår samt innta en sjømatlunsj bestående av lokale produkter fra Namdalskysten.
Detaljert program for tur.

Dag 3: Sykkeltur til det historiske handelsstedet Abelvær, og hurtigbåten tilbake til Rørvik.

Denne dagen skal du sykle ned til den idylliske lille fiskelandsbyen Abelvær, og ta båten hurtigbåten tilbake til Rørvik. Følg linken nedenfor for å laste ned turforslaget og for å lese mer om turen.

Med utgangspunkt i Abelvær kan dere også bli med på kajakktur med Explore Ytre Namdal.
Turforslag sykkeltur